Català mapes 10
940. El cep
941. La vinya(St. Jaume dels Domenys)
942. La vinya jove PALDC: 1, 2
943. El guarda de la vinya PALDC: 1
944. El tronc del cep
946. Un capficat PALDC: 1, 2
947. El sarment PALDC: 1
948. Els pàmpols PALDC: 1
949. Els fils del cep PALDC: 1
951. La garnatxa
952. El moscatell
956. Picar grans de raïm PALDC: 1
958. Els pinyols del raïm PALDC: 1, 2
959. La verema(mapa 959) PALDC: 1(Estagell, Banyoles, Begur, St. Jaume Sesoliveres, St. Jaume dels Domenys)
960. Els veremadors
962. *Eina per a tallar els raïms(298, 307, 553, 998, 1766, 1767, 1768, 1769, 1770, 1771, 1772, 1773, 1774)
963. La portadora(1775, 1776, 1777, 1778, 1779, 1780, 1781)
964. *Atuell per a dur el raïm del cep a la portadora(1782)
965. Les cornaleres de la portadora(1779)
966. Trepitjar el raïm(1778) PALDC: 1
967. La premsa del vi(1783, 1784, 1785, 1786, 1787, 1788, 1789, 1790)(Sta. Coloma de Queralt, St. Pere de Ribes)
968. Premsar
969. Els esportins(1787) PALDC: 1
972. Fermentar
974. Trafegar el vi(1792) PALDC: 1, 2
975. El solatge del vi PALDC: 1, 2
977. *Classes de bótes(1793, 1794, 1795, 1796, 1797, 1798)
978. L’aixeta de la bóta PALDC: 1
979. Les dogues
980. Els cèrcols(1799) PALDC: 1, 2, 3
981. Vi tèrbol
982. Vi picat
983. *Mesures per al vi superiors a un litre(470, 1800, 1801)
984. *Mesures per al vi d’un litre o inferiors a un litre(465, 546)
986. L’ullastre PALDC: 1
987. Les olives PALDC: 1
988. Collita de l’oliva
989. Munyir les olives(234, 337, 1219, 1802, 1803) PALDC: 1, 2
991. Batre les olives PALDC: 1, 2
992. El bastó per a batre les olives(1804, 1805, 1806) PALDC: 1
993. *Recipients on es recullen les olives(1807, 1808, 1809, 1810)
994. El cassal de les olives PALDC: 1
995. Moldre les olives PALDC: 1, 2
996. La tafona(1811, 1812, 1813, mapa 996) PALDC: 1(Cervelló, St. Pere de Ribes)
997. La mola del molí d’oli(1814, 1815, 1816, 1817) PALDC: 1
998. La premsa de l’oli(1818, 1819, 1820, 1821, 1822, 1823) PALDC: 1(Calaf, Sta. Coloma de Queralt)
999. El primer oli
1000. *Oli d’extraccions successives
1001. La pinyolada PALDC: 1
1002. *Recipients per a oli(370, 1824, 1825) PALDC: 1, 2
1003. Trafegar l’oli PALDC: 1
1004. Les morques d’oli PALDC: 1
1005. *Mesures per a l’oli(1826)
1006. El lli
1007. El cànem(322, 1827, 1828) PALDC: 1(Banyoles, Montuïri)
1008. Les fibres
1009. Enriuar
1010. Podrir
1011. Bregar
1012. La bregadora(1829, 1830, 1831)
1013. La filosa(1832, 1833, 1834, 1835, 1836, 1837, 1838, 1839, 1840, 1841) PALDC: 1(Campdevànol)
1014. El fus(552, 1832, 1838, 1839, 1840, 1842, 1843, 1844, 1845, 1846, 1847, 1848, 1849, 1850, 1851, 1852, 1853, 1854, 1855, 1856, 1857)
1015. La filadora(Llobera)
1017. Les debanadores(331, 1858, 1864, 1865, 1866, 1867) PALDC: 1
1018. El cabdell
1019. El molí de gra(790, 1868, 1869, 1870, 1871, 1872, 1873, 1874, 1875, 1876, 1877, 1878, 1879, 1880, 1881, 1882, 1883)
1020. La turbina(1884)
1021. La canal del molí(790, 1885, 1886)
1022. La mola sobirana(911, 1776, 1887, 1888, 1889, 1890, 1891, 1892, 1894)
1023. La mola jussana(1893)
1024. La tremuja(1868, 1890, 1891, 1892, 1894, 1895) PALDC: 1
1026. La farina
1027. El sedàs(1896, 1897, 1898, 1899, 1900, 1901, 1902, 1903) PALDC: 1
1028. Cerndre la farina PALDC: 1
1029. La pastera de pastar(331, 1898, 1901, 1902, 1905, 1906, 1907, 1908, 1909)
1030. La rasadora de la pastera(426, 1579, 1897, 1901, 1910, 1911)
1031. El llevat. Costums PALDC: 1
1032. Fresar
1033. Pastar PALDC: 1(Tordera)
1034. Fènyer
1035. El fenyedor(985, 1901, 1902, 1911)
1036. Pa rodó
1037. *Altres classes de pans(1912)
1038. Llescar pa(1796)
1039. Una llesca de pa PALDC: 1
1042. Les molles PALDC: 1
1043. Un crostó de pa PALDC: 1
1044. Un rosegó de pa PALDC: 1
1045. La sola del pa
1046. Pa besat
1049. Pa florit
1050. L’ull del pa
1051. La pala d’enfornar(1401, 1902, 1913)
1052. El tirabrases(1372) PALDC: 1, 2
1053. L’escombra de netejar el forn(1897, 1901, 1911)
1054. Escombrar el forn PALDC: 1
1055. La fleca(1796) PALDC: 1, 2
1056. El flequer(mapa 1056) PALDC: 1
1058. El carboner
1059. La carbonera(1914) PALDC: 1
1060. La llenya més gruixuda
1061. La llenya més petita
1062. Boca de la carbonera
1063. Forats per a la ventilació de la carbonera
1064. L’alzina surera PALDC: 1