Mapes V
Indústries relacionades amb l’agricultura
940. El cep
941. La vinya(St. Jaume dels Domenys)
942. La vinya jove PALDC: 1, 2
943. El guarda de la vinya PALDC: 1
944. El tronc del cep
946. Un capficat PALDC: 1, 2
947. El sarment PALDC: 1
948. Els pàmpols PALDC: 1
949. Els fils del cep PALDC: 1
951. La garnatxa
952. El moscatell
956. Picar grans de raïm PALDC: 1
958. Els pinyols del raïm PALDC: 1, 2
959. La verema(mapa 959) PALDC: 1(Estagell, Banyoles, Begur, St. Jaume Sesoliveres, St. Jaume dels Domenys)
960. Els veremadors
962. *Eina per a tallar els raïms(298, 307, 553, 998, 1766, 1767, 1768, 1769, 1770, 1771, 1772, 1773, 1774)
963. La portadora(1775, 1776, 1777, 1778, 1779, 1780, 1781)
964. *Atuell per a dur el raïm del cep a la portadora(1782)
965. Les cornaleres de la portadora(1779)
966. Trepitjar el raïm(1778) PALDC: 1
967. La premsa del vi(1783, 1784, 1785, 1786, 1787, 1788, 1789, 1790)(Sta. Coloma de Queralt, St. Pere de Ribes)
968. Premsar
969. Els esportins PALDC: 1
972. Fermentar
974. Trafegar el vi(1792) PALDC: 1, 2
975. El solatge del vi PALDC: 1, 2
977. *Classes de bótes(1793, 1794, 1795, 1796, 1797, 1798)
978. L’aixeta de la bóta PALDC: 1
979. Les dogues
980. Els cèrcols(1799) PALDC: 1, 2, 3
981. Vi tèrbol
982. Vi picat
983. *Mesures per al vi superiors a un litre(1800, 1801)
984. *Mesures per al vi d’un litre o inferiors a un litre(465, 546)
986. L’ullastre PALDC: 1
987. Les olives PALDC: 1
988. Collita de l’oliva
989. Munyir les olives(234, 337, 1219, 1802, 1803) PALDC: 1, 2
991. Batre les olives PALDC: 1, 2
992. El bastó per a batre les olives(1804, 1805, 1806) PALDC: 1
993. *Recipients on es recullen les olives(1807, 1808, 1809, 1810)
994. El cassal de les olives PALDC: 1
995. Moldre les olives PALDC: 1, 2
996. La tafona(1811, 1812, 1813, mapa 996) PALDC: 1(Cervelló, St. Pere de Ribes)
997. La mola del molí d’oli(1814, 1815, 1816, 1817) PALDC: 1
998. La premsa de l’oli(1818, 1819, 1820, 1821, 1822, 1823) PALDC: 1(Calaf, Sta. Coloma de Queralt)
999. El primer oli
1000. *Oli d’extraccions successives
1001. La pinyolada PALDC: 1
1002. *Recipients per a oli(370, 1824, 1825) PALDC: 1, 2
1003. Trafegar l’oli PALDC: 1
1004. Les morques d’oli PALDC: 1
1005. *Mesures per a l’oli(1826)
1006. El lli
1007. El cànem(322, 1827, 1828) PALDC: 1(Banyoles, Montuïri)
1008. Les fibres
1009. Enriuar
1010. Podrir
1011. Bregar
1012. La bregadora(1829, 1830, 1831)
1013. La filosa(1832, 1833, 1834, 1835, 1836, 1837, 1838, 1839, 1840, 1841) PALDC: 1(Campdevànol)
1014. El fus(552, 1832, 1838, 1839, 1840, 1842, 1843, 1844, 1845, 1846, 1847, 1848, 1849, 1850, 1851, 1852, 1853, 1854, 1855, 1856, 1857)
1015. La filadora(Llobera)
1017. Les debanadores(331, 1864, 1865, 1866, 1867) PALDC: 1
1018. El cabdell
1019. El molí de gra(790, 1868, 1869, 1870, 1871, 1872, 1873, 1874, 1875, 1876, 1877, 1878, 1879, 1880, 1881, 1882, 1883)
1020. La turbina(1884)
1021. La canal del molí(790, 1885, 1886)
1022. La mola sobirana(911, 1776, 1887, 1888, 1889, 1890, 1891, 1892, 1894)
1023. La mola jussana(1893)
1024. La tremuja(1868, 1890, 1891, 1892, 1894, 1895) PALDC: 1
1026. La farina
1027. El sedàs(1896, 1897, 1898, 1899, 1900, 1901, 1902, 1903) PALDC: 1
1028. Cerndre la farina PALDC: 1
1029. La pastera de pastar(331, 1898, 1901, 1902, 1905, 1906, 1907, 1908, 1909)
1030. La rasadora de la pastera(426, 1579, 1897, 1901, 1910, 1911)
1031. El llevat. Costums PALDC: 1
1032. Fresar
1033. Pastar PALDC: 1(Tordera)
1034. Fènyer
1035. El fenyedor(985, 1901, 1902, 1911)
1036. Pa rodó
1037. *Altres classes de pans(1912)
1038. Llescar pa(1796)
1039. Una llesca de pa PALDC: 1
1042. Les molles PALDC: 1
1043. Un crostó de pa PALDC: 1
1044. Un rosegó de pa PALDC: 1
1045. La sola del pa
1046. Pa besat
1049. Pa florit
1050. L’ull del pa
1051. La pala d’enfornar(1401, 1902, 1913)
1052. El tirabrases(1372) PALDC: 1, 2
1053. L’escombra de netejar el forn(1897, 1901, 1911)
1054. Escombrar el forn PALDC: 1
1055. La fleca(1796) PALDC: 1, 2
1056. El flequer(mapa 1056) PALDC: 1
1058. El carboner
1059. La carbonera(1914) PALDC: 1(Oix, Montuïri)
1060. La llenya més gruixuda
1061. La llenya més petita
1062. Boca de la carbonera
1063. Forats per a la ventilació de la carbonera
1064. L’alzina surera PALDC: 1
Els vegetals
1066. El roser
1067. La gavarrera PALDC: 1, 2
1068. El gavarró
1073. La falguera PALDC: 1
1074. L’argelaga PALDC: 1
1076. El vímet(1916, 1917) PALDC: 1, 2
1078. La canya(1219, 1769, 1918) PALDC: 1
1079. El flabiol(1919) PALDC: 1, 2
1081. La ginesta PALDC: 1
1083. *Classes de cards
1084. Una bruixa de card PALDC: 1, 2
1085. El julivert PALDC: 1
1087. Els bolets
1088. Els rovellons PALDC: 1
1089. *Altres classes de bolets
1090. La rosella PALDC: 1, 2
1091. La margarida PALDC: 1
1092. La maduixa PALDC: 1
1093. L’esbarzer PALDC: 1, 2
1094. La móra d’esbarzer PALDC: 1
1095. El ginjoler PALDC: 1
1096. El gínjol
1097. La regalèssia PALDC: 1
1098. L’alfàbrega PALDC: 1
1101. La farigola PALDC: 1
1102. El ginebre PALDC: 1
1103. El ginebró
1104. El boix
1105. El plantatge PALDC: 1
1107. La patatera
1108. La pela de patata PALDC: 1
1109. La carbassera
1110. La carbassa(465) PALDC: 1
1111. El carbassó PALDC: 1, 2
1112. El cogombre PALDC: 1
1113. El meló
1114. La síndria PALDC: 1, 2, 3
1115. Les llavors del meló, de la síndria PALDC: 1
1117. L’all
1118. Una cabeça d’all PALDC: 1
1119. Un gra d’all
1120. Un forc d’alls o de cebes PALDC: 1
1121. La carxofa PALDC: 1
1122. La carxofera PALDC: 1
1123. L’albergínia PALDC: 1, 2, 3
1124. L’alberginiera
1125. La pastanaga PALDC: 1
1126. Els espinacs PALDC: 1
1129. L’escarola PALDC: 1
1131. El tomàquet PALDC: 1
1135. Una capça de col
1138. Les arrels PALDC: 1
1139. La soca de l’arbre
1140. Una soca buida d’arbre PALDC: 1, 2
1141. L’escorça d’un arbre PALDC: 1
1142. Les branques PALDC: 1, 2
1143. Esqueixar una branca PALDC: 1, 2
1144. Podar(954, 981) PALDC: 1, 2(Cambrils)
1145. Coronar un arbre
1146. Esporguims
1147. Els borrons
1152. Madura
1154. El canyís(1923, 1924, 1925, 1926) PALDC: 1
1157. La cirera
1158. *Classes de cireres
1159. El cirerer PALDC: 1
1160. La pruna
1161. La pruna clàudia
1162. *Altres classes de prunes
1163. La prunera
1164. L’albercoc PALDC: 1
1165. L’albercoquer
1166. El préssec PALDC: 1
1167. *Classes de préssecs
1168. El presseguer(Jóc)
1169. El pinyol del préssec PALDC: 1
1170. L’ametlla del pinyol del préssec
1171. La magrana PALDC: 1
1172. El magraner
1173. La taronja PALDC: 1
1174. El taronger(1927) PALDC: 1, 2
1175. La llimona PALDC: 1
1176. El llimoner
1177. Un grill de taronja PALDC: 1, 2
1179. El nespler
1180. La nespra del Japó PALDC: 1, 2
1181. El nesprer del Japó
1182. Les garrofes PALDC: 1
1183. El garrofer
1184. La castanya
1185. El castanyer
1186. El castanyer bord
1187. El pelló de la castanya
1189. L’ametlló
1190. L’ametller
1191. La clovella de l’ametlla
1192. La closca de l’ametlla PALDC: 1
1193. La pell del bessó de l’ametlla
1194. El bessó de l’ametlla
1195. Batre ametlles PALDC: 1(Alió)
1197. Empeltar(1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934) PALDC: 1
1200. El pollancre PALDC: 1, 2
1202. El vern
1203. L’arboç
1206. L’aranyoner
1207. L’aranyó
1208. El lledoner PALDC: 1(Cervelló)
1209. El lledó
1210. El bruc
1213. Una salzereda
1216. L’alzina PALDC: 1, 2(Oix)
1217. Un alzinar PALDC: 1, 2
1218. La gla(1935, 1936) PALDC: 1
1220. La clovella de la gla PALDC: 1
1221. El calze de la gla PALDC: 1, 2
1223. La gla de roure
1225. La nou
1227. La clovella de la nou PALDC: 1
1228. *Parts interiors de la nou
1229. Una nou buida PALDC: 1
1230. Un noguerar PALDC: 1
1231. L’avellana PALDC: 1
1232. L’avellaner
1235. *Classes de pomes
1237. Un pomerar PALDC: 1
1238. La pomera silvestre
1240. *Classes de peres
1241. El cor de la pera PALDC: 1
1243. La figaflor PALDC: 1
1244. *Classes de figues
1245. La figa de moro(1938) PALDC: 1
1246. La figuera de moro(1938)
1247. L’aspre(919, 986) PALDC: 1
1248. L’estaló(1939, 1940, 1941) PALDC: 1
1250. La fulla del pi
1251. La pinassa PALDC: 1, 2
1254. Els pinyons