Mapes V

Indústries relacionades amb l’agricultura

940. El cep 

941. La vinya

942. La vinya jove PALDC: 1, 2

943. El guarda de la vinya PALDC: 1

944. El tronc del cep

945. La parra PALDC: 1

946. Un capficat PALDC: 1, 2

947. El sarment PALDC: 1

948. Els pàmpols PALDC: 1

949. Els fils del cep PALDC: 1

950. El raïm PALDC: 1, 2, 3

951. La garnatxa

952. El moscatell

953. *Altres classes de raïms

954. Un raïm PALDC: 1, 2, 3

955. Un gotim PALDC: 1, 2

956. Picar grans de raïm PALDC: 1

957. La rapa PALDC: 1

958. Els pinyols del raïm PALDC: 1, 2

959. La verema(mapa 959) PALDC: 1

960. Els veremadors

961. Esgotimar PALDC: 1, 2

962. *Eina per a tallar els raïms(298,  307,  553,  998,  1766,  1767,  1768,  1769,  1770,  1771,  1772,  1773,  1774)

963. La portadora(1775,  1776,  1777,  1778,  1779,  1780,  1781)

964. *Atuell per a dur el raïm del cep a la portadora(1782)

965. Les cornaleres de la portadora(1779)

966. Trepitjar el raïm(1778PALDC: 1

967. La premsa del vi(1783,  1784,  1785,  1786,  1787,  1788,  1789,  1790)

968. Premsar

969. Els esportins PALDC: 1

970. El most(1791)

971. El cup PALDC: 1

972. Fermentar

973. La brisa PALDC: 1

974. Trafegar el vi(1792PALDC: 1, 2

975. El solatge del vi PALDC: 1, 2

976. La bóta(370)

977. *Classes de bótes(1793,  1794,  1795,  1796,  1797,  1798)

978. L’aixeta de la bóta PALDC: 1

979. Les dogues

980. Els cèrcols(1799PALDC: 1, 2, 3

981. Vi tèrbol

982. Vi picat

983. *Mesures per al vi superiors a un litre(1800,  1801)

984. *Mesures per al vi d’un litre o inferiors a un litre(465,  546)

985. L’olivera PALDC: 1

986. L’ullastre PALDC: 1

987. Les olives PALDC: 1

988. Collita de l’oliva

989. Munyir les olives(234,  337,  1219,  1802,  1803PALDC: 1, 2

990. Els collidors d’olives

991. Batre les olives PALDC: 1, 2

992. El bastó per a batre les olives(1804,  1805,  1806PALDC: 1

993. *Recipients on es recullen les olives(1807,  1808,  1809,  1810)

994. El cassal de les olives PALDC: 1

995. Moldre les olives PALDC: 1, 2

996. La tafona(1811,  1812,  1813, mapa 996PALDC: 1

997. La mola del molí d’oli(1814,  1815,  1816,  1817PALDC: 1

998. La premsa de l’oli(1818,  1819,  1820,  1821,  1822,  1823) PALDC: 1

999. El primer oli

1000. *Oli d’extraccions successives

1001. La pinyolada PALDC: 1

1002. *Recipients per a oli(370,  1824,  1825PALDC: 1, 2

1003. Trafegar l’oli PALDC: 1

1004. Les morques d’oli PALDC: 1

1005. *Mesures per a l’oli(1826)

1006. El lli

1007. El cànem(322,  1827,  1828PALDC: 1

1008. Les fibres

1009. Enriuar

1010. Podrir

1011. Bregar

1012. La bregadora(1829,  1830,  1831)

1013. La filosa(1832,  1833,  1834,  1835,  1836,  1837,  1838,  1839,  1840,  1841PALDC: 1

1014. El fus(552,  1832,  1838,  1839,  1840,  1842,  1843,  1844,  1845,  1846,  1847,  1848,  1849,  1850,  1851,  1852,  1853,  1854,  1855,  1856,  1857)

1015. La filadora

1016. La troca(1863PALDC: 1

1017. Les debanadores(331,  1864,  1865,  1866,  1867PALDC: 1

1018. El cabdell

1019. El molí de gra(790,  1868,  1869,  1870,  1871,  1872,  1873,  1874,  1875,  1876,  1877,  1878,  1879,  1880,  1881,  1882,  1883)

1020. La turbina(1884)

1021. La canal del molí(790,  1885,  1886)

1022. La mola sobirana(911,  1776,  1887,  1888,  1889,  1890,  1891,  1892,  1894)

1023. La mola jussana(1893)

1024. La tremuja(1868,  1890,  1891,  1892,  1894,  1895PALDC: 1

1025. El segó PALDC: 1

1026. La farina

1027. El sedàs(1896,  1897,  1898,  1899,  1900,  1901,  1902,  1903PALDC: 1

1028. Cerndre la farina PALDC: 1

1029. La pastera de pastar(331,  1898,  1901,  1902,  1905,  1906,  1907,  1908,  1909)

1030. La rasadora de la pastera(426,  1579,  1897,  1901,  1910,  1911)

1031. El llevat. Costums PALDC: 1

1032. Fresar

1033. Pastar PALDC: 1

1034. Fènyer

1035. El fenyedor(985,  1901,  1902,  1911)

1036. Pa rodó

1037. *Altres classes de pans(1912)

1038. Llescar pa(1796)

1039. Una llesca de pa PALDC: 1

1040. La crosta PALDC: 1

1041. La molla PALDC: 1

1042. Les molles PALDC: 1

1043. Un crostó de pa PALDC: 1

1044. Un rosegó de pa PALDC: 1

1045. La sola del pa

1046. Pa besat

1047. Pa tou PALDC: 1

1048. Pa sec PALDC: 1

1049. Pa florit

1050. L’ull del pa

1051. La pala d’enfornar(1401,  1902,  1913)

1052. El tirabrases(1372PALDC: 1, 2

1053. L’escombra de netejar el forn(1897,  1901,  1911)

1054. Escombrar el forn PALDC: 1

1055. La fleca(1796PALDC: 1, 2

1056. El flequer(mapa 1056PALDC: 1

1057. Carbonar

1058. El carboner

1059. La carbonera(1914PALDC: 1

1060. La llenya més gruixuda

1061. La llenya més petita

1062. Boca de la carbonera

1063. Forats per a la ventilació de la carbonera

1064. L’alzina surera PALDC: 1

1065. El suro(284PALDC: 1

Els vegetals

1066. El roser

1067. La gavarrera PALDC: 1, 2

1068. El gavarró

1069. El trèvol PALDC: 1

1070. La molsa PALDC: 1, 2

1071. L’heura PALDC: 1

1072. La cugula PALDC: 1

1073. La falguera PALDC: 1

1074. L’argelaga PALDC: 1

1075. El jonc PALDC: 1

1076. El vímet(1916,  1917PALDC: 1, 2

1077. La boga PALDC: 1

1078. La canya(1219,  1769,  1918PALDC: 1

1079. El flabiol(1919PALDC: 1, 2

1080. L’ortiga PALDC: 1, 2

1081. La ginesta PALDC: 1

1082. El card PALDC: 1

1083. *Classes de cards

1084. Una bruixa de card PALDC: 1, 2

1085. El julivert PALDC: 1

1086. El fonoll PALDC: 1, 2

1087. Els bolets

1088. Els rovellons PALDC: 1

1089. *Altres classes de bolets

1090. La rosella PALDC: 1, 2

1091. La margarida PALDC: 1

1092. La maduixa PALDC: 1

1093. L’esbarzer PALDC: 1, 2

1094. La móra d’esbarzer PALDC: 1

1095. El ginjoler PALDC: 1

1096. El gínjol

1097. La regalèssia PALDC: 1

1098. L’alfàbrega PALDC: 1

1099. El romaní PALDC: 1

1100. L’espígol PALDC: 1

1101. La farigola PALDC: 1

1102. El ginebre PALDC: 1

1103. El ginebró

1104. El boix

1105. El plantatge PALDC: 1

1106. La patata PALDC: 1

1107. La patatera

1108. La pela de patata PALDC: 1

1109. La carbassera

1110. La carbassa(465PALDC: 1

1111. El carbassó PALDC: 1, 2

1112. El cogombre PALDC: 1

1113. El meló

1114. La síndria PALDC: 1, 2, 3

1115. Les llavors del meló, de la síndria PALDC: 1

1116. Les cebes(1921,  1922)

1117. L’all

1118. Una cabeça d’all PALDC: 1

1119. Un gra d’all

1120. Un forc d’alls o de cebes PALDC: 1

1121. La carxofa PALDC: 1

1122. La carxofera PALDC: 1

1123. L’albergínia PALDC: 1, 2, 3

1124. L’alberginiera

1125. La pastanaga PALDC: 1

1126. Els espinacs PALDC: 1

1127. La bleda PALDC: 1

1128. L’amanida PALDC: 1

1129. L’escarola PALDC: 1

1130. L’enciam PALDC: 1

1131. El tomàquet PALDC: 1

1132. El pebrot PALDC: 1

1133. El pebre PALDC: 1

1134. El bitxo PALDC: 1, 2

1135. Una capça de col

1136. L’arbre PALDC: 1

1137. L’ombra PALDC: 1

1138. Les arrels PALDC: 1

1139. La soca de l’arbre

1140. Una soca buida d’arbre PALDC: 1, 2

1141. L’escorça d’un arbre PALDC: 1

1142. Les branques PALDC: 1, 2

1143. Esqueixar una branca PALDC: 1, 2

1144. Podar(954,  981PALDC: 1, 2

1145. Coronar un arbre

1146. Esporguims

1147. Els borrons

1148. Borronar PALDC: 1, 2

1149. Els brots PALDC: 1, 2

1150. Brotar PALDC: 1

1151. Madur PALDC: 1, 2

1152. Madura

1153. Madurs PALDC: 1

1154. El canyís(1923,  1924,  1925,  1926PALDC: 1

1155. Primerenc PALDC: 1

1156. Tardà PALDC: 1

1157. La cirera

1158. *Classes de cireres

1159. El cirerer PALDC: 1

1160. La pruna

1161. La pruna clàudia

1162. *Altres classes de prunes

1163. La prunera

1164. L’albercoc PALDC: 1

1165. L’albercoquer

1166. El préssec PALDC: 1

1167. *Classes de préssecs

1168. El presseguer

1169. El pinyol del préssec PALDC: 1

1170. L’ametlla del pinyol del préssec

1171. La magrana PALDC: 1

1172. El magraner

1173. La taronja PALDC: 1

1174. El taronger(1927PALDC: 1, 2

1175. La llimona PALDC: 1

1176. El llimoner

1177. Un grill de taronja PALDC: 1, 2

1178. La nespla PALDC: 1

1179. El nespler

1180. La nespra del Japó PALDC: 1, 2

1181. El nesprer del Japó

1182. Les garrofes PALDC: 1

1183. El garrofer

1184. La castanya

1185. El castanyer

1186. El castanyer bord

1187. El pelló de la castanya

1188. L’ametlla PALDC: 1

1189. L’ametlló

1190. L’ametller

1191. La clovella de l’ametlla

1192. La closca de l’ametlla PALDC: 1

1193. La pell del bessó de l’ametlla

1194. El bessó de l’ametlla

1195. Batre ametlles PALDC: 1

1196. El llorer PALDC: 1

1197. Empeltar(1928,  1929,  1930,  1931,  1932,  1933,  1934PALDC: 1

1198. El freixe PALDC: 1

1199. L’àlber PALDC: 1

1200. El pollancre PALDC: 1, 2

1201. El desmai PALDC: 1, 2

1202. El vern

1203. L’arboç

1204. L’arboça PALDC: 1

1205. El saüc PALDC: 1

1206. L’aranyoner

1207. L’aranyó

1208. El lledoner PALDC: 1

1209. El lledó

1210. El bruc

1211. L’avet PALDC: 1

1212. El salze PALDC: 1

1213. Una salzereda

1214. L’om PALDC: 1

1215. El faig PALDC: 1

1216. L’alzina PALDC: 1, 2

1217. Un alzinar PALDC: 1, 2

1218. La gla(1935,  1936PALDC: 1

1219. Les glans PALDC: 1

1220. La clovella de la gla PALDC: 1

1221. El calze de la gla PALDC: 1, 2

1222. El roure PALDC: 1

1223. La gla de roure

1224. El noguer PALDC: 1

1225. La nou

1226. Les nous PALDC: 1

1227. La clovella de la nou PALDC: 1

1228. *Parts interiors de la nou

1229. Una nou buida PALDC: 1

1230. Un noguerar PALDC: 1

1231. L’avellana PALDC: 1

1232. L’avellaner

1233. Un lluc PALDC: 1, 2

1234. La poma(1937PALDC: 1

1235. *Classes de pomes

1236. La pomera PALDC: 1

1237. Un pomerar PALDC: 1

1238. La pomera silvestre

1239. La pera

1240. *Classes de peres

1241. El cor de la pera PALDC: 1

1242. La perera PALDC: 1

1243. La figaflor PALDC: 1

1244. *Classes de figues

1245. La figa de moro(1938PALDC: 1

1246. La figuera de moro(1938)

1247. L’aspre(919,  986PALDC: 1

1248. L’estaló(1939,  1940,  1941) PALDC: 1

1249. Un pinar PALDC: 1

1250. La fulla del pi

1251. La pinassa PALDC: 1, 2

1252. La resina PALDC: 1, 2

1253. La pinya PALDC: 1

1254. Els pinyons