Català mapes 10

940. El cep 

941. La vinya

942. La vinya jove PALDC: 1, 2

943. El guarda de la vinya PALDC: 1

944. El tronc del cep

945. La parra PALDC: 1

946. Un capficat PALDC: 1, 2

947. El sarment PALDC: 1

948. Els pàmpols PALDC: 1

949. Els fils del cep PALDC: 1

950. El raïm PALDC: 1, 2, 3

951. La garnatxa

952. El moscatell

953. *Altres classes de raïms

954. Un raïm PALDC: 1, 2, 3

955. Un gotim PALDC: 1, 2

956. Picar grans de raïm PALDC: 1

957. La rapa PALDC: 1

958. Els pinyols del raïm PALDC: 1, 2

959. La verema(mapa 959) PALDC: 1

960. Els veremadors

961. Esgotimar PALDC: 1, 2

962. *Eina per a tallar els raïms(298,  307,  553,  998,  1766,  1767,  1768,  1769,  1770,  1771,  1772,  1773,  1774)

963. La portadora(1775,  1776,  1777,  1778,  1779,  1780,  1781)

964. *Atuell per a dur el raïm del cep a la portadora(1782)

965. Les cornaleres de la portadora(1779)

966. Trepitjar el raïm(1778PALDC: 1

967. La premsa del vi(1783,  1784,  1785,  1786,  1787,  1788,  1789,  1790)

968. Premsar

969. Els esportins PALDC: 1

970. El most(1791)

971. El cup PALDC: 1

972. Fermentar

973. La brisa PALDC: 1

974. Trafegar el vi(1792PALDC: 1, 2

975. El solatge del vi PALDC: 1, 2

976. La bóta(370)

977. *Classes de bótes(1793,  1794,  1795,  1796,  1797,  1798)

978. L’aixeta de la bóta PALDC: 1

979. Les dogues

980. Els cèrcols(1799PALDC: 1, 2, 3

981. Vi tèrbol

982. Vi picat

983. *Mesures per al vi superiors a un litre(1800,  1801)

984. *Mesures per al vi d’un litre o inferiors a un litre(465,  546)

985. L’olivera PALDC: 1

986. L’ullastre PALDC: 1

987. Les olives PALDC: 1

988. Collita de l’oliva

989. Munyir les olives(234,  337,  1219,  1802,  1803PALDC: 1, 2

990. Els collidors d’olives

991. Batre les olives PALDC: 1, 2

992. El bastó per a batre les olives(1804,  1805,  1806PALDC: 1

993. *Recipients on es recullen les olives(1807,  1808,  1809,  1810)

994. El cassal de les olives PALDC: 1

995. Moldre les olives PALDC: 1, 2

996. La tafona(1811,  1812,  1813, mapa 996PALDC: 1

997. La mola del molí d’oli(1814,  1815,  1816,  1817PALDC: 1

998. La premsa de l’oli(1818,  1819,  1820,  1821,  1822,  1823) PALDC: 1

999. El primer oli

1000. *Oli d’extraccions successives

1001. La pinyolada PALDC: 1

1002. *Recipients per a oli(370,  1824,  1825PALDC: 1, 2

1003. Trafegar l’oli PALDC: 1

1004. Les morques d’oli PALDC: 1

1005. *Mesures per a l’oli(1826)

1006. El lli

1007. El cànem(322,  1827,  1828PALDC: 1

1008. Les fibres

1009. Enriuar

1010. Podrir

1011. Bregar

1012. La bregadora(1829,  1830,  1831)

1013. La filosa(1832,  1833,  1834,  1835,  1836,  1837,  1838,  1839,  1840,  1841PALDC: 1

1014. El fus(552,  1832,  1838,  1839,  1840,  1842,  1843,  1844,  1845,  1846,  1847,  1848,  1849,  1850,  1851,  1852,  1853,  1854,  1855,  1856,  1857)

1015. La filadora

1016. La troca(1863PALDC: 1

1017. Les debanadores(331,  1864,  1865,  1866,  1867PALDC: 1

1018. El cabdell

1019. El molí de gra(790,  1868,  1869,  1870,  1871,  1872,  1873,  1874,  1875,  1876,  1877,  1878,  1879,  1880,  1881,  1882,  1883)

1020. La turbina(1884)

1021. La canal del molí(790,  1885,  1886)

1022. La mola sobirana(911,  1776,  1887,  1888,  1889,  1890,  1891,  1892,  1894)

1023. La mola jussana(1893)

1024. La tremuja(1868,  1890,  1891,  1892,  1894,  1895PALDC: 1

1025. El segó PALDC: 1

1026. La farina

1027. El sedàs(1896,  1897,  1898,  1899,  1900,  1901,  1902,  1903PALDC: 1

1028. Cerndre la farina PALDC: 1

1029. La pastera de pastar(331,  1898,  1901,  1902,  1905,  1906,  1907,  1908,  1909)

1030. La rasadora de la pastera(426,  1579,  1897,  1901,  1910,  1911)

1031. El llevat. Costums PALDC: 1

1032. Fresar

1033. Pastar PALDC: 1

1034. Fènyer

1035. El fenyedor(985,  1901,  1902,  1911)

1036. Pa rodó

1037. *Altres classes de pans(1912)

1038. Llescar pa(1796)

1039. Una llesca de pa PALDC: 1

1040. La crosta PALDC: 1

1041. La molla PALDC: 1

1042. Les molles PALDC: 1

1043. Un crostó de pa PALDC: 1

1044. Un rosegó de pa PALDC: 1

1045. La sola del pa

1046. Pa besat

1047. Pa tou PALDC: 1

1048. Pa sec PALDC: 1

1049. Pa florit

1050. L’ull del pa

1051. La pala d’enfornar(1401,  1902,  1913)

1052. El tirabrases(1372PALDC: 1, 2

1053. L’escombra de netejar el forn(1897,  1901,  1911)

1054. Escombrar el forn PALDC: 1

1055. La fleca(1796PALDC: 1, 2

1056. El flequer(mapa 1056PALDC: 1

1057. Carbonar

1058. El carboner

1059. La carbonera(1914PALDC: 1

1060. La llenya més gruixuda

1061. La llenya més petita

1062. Boca de la carbonera

1063. Forats per a la ventilació de la carbonera

1064. L’alzina surera PALDC: 1

1065. El suro(284PALDC: 1

Advertiment
Per a la correcta visualització dels mapes en format PDF cal que tingueu instal·lat el programa Adobe Acrobat Reader